Locul de intalnire al Aromanilor din diaspora
Locul unde speram sa se adune toti aromanii din lumea larga , sa fie un exemplu pentru toti cei ce trec pe aici !

 

Makedonarmânii
     media: 5.00 din 2 voturi

“Armânii” sunt aromâni, spun makedonarmânii
In pregatirea apropiatului recensamant, neoarmâniştii au comis una de zile mari. Cum niciun aromân de rand n-a aflat că e de natie “makedonarmân”, minoritarii au intors problema pe toate feţele si si-au dat seama că cel mai profitabil pentru ei ar fi sa-i indemne pe aromâni sa se declare “armâni”, asa cum este cel mai probabil sa auda recenzorii mai ales pe la hoară.
Pentru neavizati: cuvantul “armâni” nu exista in nicio limba. In limba română, in dialectul dacoromân, există cuvantul “aromâni”, pluralul cuvantului “aromân”, definit in DEX “persoană care face parte dintr-o ramură a poporului român; care vorbeşte dialectul aromân“. In aceeasi limba, dar in dialectul aromân, exista cuvantul “Armâńi” (“ń” se citeste ca “ñ” in spaniola) si care inseamna exact acelasi lucru. “Armâni” este o forma care se foloseste din comoditate sau nestiinta. Mai nou, cei care viseaza un separatism al aromânilor de poporul român caruia ii apartin au scornit ca variantă oficială “armân/armâni”, care cica ar fi forma corecta si care nu ar avea legatura cu poporul român, de parca exista cineva, de la coada oii pana la Institutul National de Statistica , care face vreo diferentiere intre “armân” si “aromân”.

Citeste mai departe!Comentarii

da cecrot spus mai sus .. important este ca cei care viziteaza un anumit site sa fie invitati sa isi spuna parerea, pentru a se simti si ei oarecum implicati pentru a avea o opinie sau o contributie! O alta metoda ce o pot observa eu in ultima vreme mai ales pentru acele situri de cancan si barfe este de a scrie articole controversate unde de regula lumea incepe sa se injure si sa fie un fel de circ si paine aceasta metoda cu siguranta nu o voi pune in practica si pe site-urile mele!
de Johanna in data de 2012-02-18 05:07
As vrea sa aflu amanunte despre familiile Topali,Iane,Borova si Nicolitaru, care au locuit in Korcea- Albania,la inceputul sec XX, si ai caror urmasi au emigrat in Romania, Turcia si Statele Unite ale Americii.
de Topali in data de 2012-04-02 21:41


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
 vizite unice
Reprezint Muntenia in recensamantul Bloggerilor

Curs Valutar v1.0

Vitamine si Minerale
 
   
Powered by www.ablog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare