Locul de intalnire al Aromanilor din diaspora
Locul unde speram sa se adune toti aromanii din lumea larga , sa fie un exemplu pentru toti cei ce trec pe aici !

 

Armanii din Banat
     media: 5.00 din 4 voturi

Cică “armanii din Banat isi construiesc o casa la Muzeul Satului Banatean si vor ca limba lor, armana, sa fie predata in scoli“. O initiativa laudabila in sine (cea cu muzeul), reflectata intr-un articol-coproductie a neoarmânistilor cu Opinia Timisoarei.

“La spectacolul de la Sala Capitol au participat atat armani din Banat, cat si oameni veniti din alte tari balcanice, acolo unde acestia s-au mutat de mii de ani: Albania, Bulgaria, Grecia, Macedonia si Serbia.” De unde s-or fi mutat oamenii, de la bloc la casa? Si de ce alti “armani” de prin Romania n-au fost invitati, spectacolul a fost gandit doar ca o intrunire banateano-balcanica?

Mai zice Opinia: “Sambata, in jur de 400 de membri ai comunitatii armane s-au adunat in Sala Capitol a Filarmonicii Banatul…” Intelegem ca e vorba de ”armanii din Banat, o comunitate destul de mica, dar insemnata“, despre care se vorbeste in deschiderea articolului.
Zice si Steryu Toza: “In Banat traiesc 400 de armani. Speram ca de acum incolo sa se mai dezvolte comunitatea noastra, sa mai auda de noi“.
Pai cum sa nu se mai auda de voi, daca toti cei (in jur de) 400 de “armâni” din tot Banatul, de la ăl cu ţâţa-n gură pân’ la ăl cu barba sură, s-au adunat in Sala Capitol si te pomenesti că toti or fi avand carnete de membru la “Fara armână”, că doar asta e comunitatea, nu? Precoci “armânii” astia, domne, te incurci cu ei?

Preluare de pe Zboară Niangrâpsiti

Cu aceasta ocazie incepem ciclul Recomandari!ComentariiComentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
 vizite unice
Reprezint Muntenia in recensamantul Bloggerilor

Curs Valutar v1.0

Vitamine si Minerale
 
   
Powered by www.ablog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare